Færøernes økonomi

Kildebank Færøerne basis – Tema 4: Kilde 5

Få teksten læst højt

Færøerne fik i 2005 en udvidelse til deres selvstyrelov og overtager langsomt flere forpligtelser og beslutninger selv. I 2021 er den færøske økonomi vældig solid. Det skyldes ikke mindst den voksende eksport af fisk og stigende turisme. Mere end 25 % af Færøernes eksport er til Rusland.

Kilde 5

I 2014 indførte EU økonomiske sanktioner mod Rusland, efter Rusland havde annekteret Krim-halvøen. Færøerne kan samhandle med Rusland, da de ikke er medlem af EU. Det giver dog nogle udfordringer i forhold til samarbejdet, som artiklen her beskriver: https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/eks-udenrigsminister-advarer-faeroeerne-vil-indgaa-en-frihandelsaftale-med-putins-rusland  

Spørgsmål

  • Hvordan skal Danmark forholde sig til Færøernes samarbejde med Rusland?
  • Er det problematisk, at Færøerne og Grønland ikke er medlemmer af EU?

Create a website or blog at WordPress.com